torsdag 26 februari 2009

Färdigt pyssel

Nu är dom färdiga, mina lampfötter med fat. Jag har spraymålat med matt vit färg, och zinkspray köpt på Biltema. Faten är köpta på loppis.  Så nu är det bara att hugga i med nästa pyssel. Just nu håller jag på att virka lite småsaker, få se vad det blir av det.

Pappa var hemma häromdagen och såg alla loppisfynd, jag talade om vad jag hade tänkt att göra med sakerna då skakade han på huvudet och frågade vad jag får allt  ifrån.. 
Svaret blev......(.jag har mycket skit i huvudet)att det bara bubblar  så fort jag ser på något ex en form,  en sak, ett tyg  eller någon annan pryl som jag kan göra om till något helt annat, det är en rolig utmaning. 

Nu till en helt annan utmaning. Jag ska ut och kliva i ett ymnigt vinterväder. Snön vräker ner, sen blir det att åka till jobbet.

:)Ann-Louise



tisdag 24 februari 2009

Lite av varje






Fotade lite i hallen igen , det är så härligt att den snart är färdig, bara lite pyssel till.


Var på 40-års kalas i lördags. Den festen glömmer jag nog inte i första taget. Halva kvällen bar jag underklänning!!!!!!!!!!!!!!! visserligen en nyköpt med spets. En av mina goa gamla vänner tyckte att jag behövde kylas ned..........med rödvin utmed hela ryggen.     Kan meddela att efter  alla goda råd( salt ,vitt vin, blekning) så är inte klänningen gräddvit utan vit med gula spetsar. Jag tror det funkar  att ha den så. 

Blomsterarrangemanget gjorde jag till lillebror i lördags. Det var han som fyllde 40. Det är ett frigolit M som jag dekorerat med mashmallows doppade i vit choklad och nötter/mjölkchoklad och strössel. Slog in i cellofan och knöt guldband om. Avslutade med lite blommor i hörnet. Har även limmat oasis, för att kunna sätta ner godiset.

Må Gott /Ann-Louise

söndag 15 februari 2009

Det här var roligt......




Jag fick en ide, när jag åkte hem från jobbet att jag skulle göra ett armband. Kommer hem för att börja pyssla , då har jag knappt ingen spets(vännen B jag måste fylla på förrådet)  Jag får göra som Kajsa Varg....man tager vad man haver. Så jag knåpade ihop ett armband, som ska passa mina kläder på lördag (fest hos lillebror som fyllt 40).  Nu måste jag köpa lite småpyssel till mer armband för det här var ju skoj att tillverka.
Stenarna som sitter på armbandet kommer ifrån ett trasigt armband , så nu kom de till användning (man ska aldrig slänga någonting eller?????) Använde limpistol för att fästa stenarna.

Det var dagens pyssel.  /Ann-Louise

fredag 13 februari 2009

Hjärtliga saker

Fick för mej att jag skulle så lite frön, så jag skickade efter några påsar från odla .nu . Jag har inte fått dom än, men jag plockade ihop det lilla växthuset så det är klart för användning. Problemet är att jag inte har någonstans att placera det. Efter lite tankeverksamhet, fick det bli sovrummet. Brukar så lite olika frön, såhär på vårkanten. Det är inte allt som tar sej, men det är roligt och se om det finns någon växtkraft i något av det jag har sått.
Jag var inne i en garnaffär häromdagen för att kolla läget, bland alla fina garner. Vilka häftiga nystan det finns. Jag får skynda mej att virka mina mormorsrutor, för
 jag såg något annat som jag också vill göra.
 Vet inte riktigt än vad det ska bli av mormorsrutorna ev en kudde, pläd eller så blir det något helt annat. Rutorna är lätta att virka och tar inte så lång tid att göra.

Idag fixade jag lite med några hjärtan  eftersom det är alla hjärtans dag i morgon. Undrar vad mannen i huset ska tillägna sin fru???????? själv ska jag jobba hela dagen. Ha det nu så Gott  och gör något trevligt.:)   Ann-Louise

måndag 9 februari 2009

Bara lite kort........







Vi börjar få lite ordning på våran hall, men det fattas lite lister och klädhängare mm.Jag skulle köpa lite blommor att pryda mitt zinkfat med, men jag hamnade i frukt och grönsaksdisken i stället. Det fick bli ett blandat arrangemang. Urnan tog jag in från trädgården, smutsig och skev. Efter lite tvätt så fick den duga. Satte zinkfatet ovanpå, sen började det roliga. 
Jag ska ta några bilder när allt är färdigt.
Plockade ner min gamla pigtittare och lite annat  smått ifrån vinden. Vilken tur att man är en samlare. Gick in på myrorna härom dagen och vad stod där framför näsan.......jo ett betong A. Tog det med en gång, så ingen annan kunde köpa det. Det passade så bra till dom andra grå bokstäverna. Imorgon ska jag jobba så då blir det inget pyssel(tror jag). 

Må Gott/Ann-Louise

lördag 7 februari 2009

Liten utflykt






Idag var vi 3 glada tjejer som åkte iväg till Tånnö, utanför Värnamo. Till den lilla butiken Unik, med stort utbud av "bara vill ha saker". Hon som äger denna butik, var nog en ängel. Väldigt trevlig och mysig tjej. Vi handlade och fick en massa inspiration.

 Fatet med glaskupa köpte jag där. När jag kom hem var jag tvungen att få ut lite energi, gjorde färdigt mitt jätteägg . Kransen som suttit på dörren tog jag in och dekorerade, hängde sedan upp den i taket. 
I morgon ska Mr H lägga golv i hallen, sen blir det städning och pynt.  Det känns så skönt att få en välkomnande hall, när man får gäster.

måndag 2 februari 2009

Fotspår

Hittade min pappas gamla skor i ett skåp, satte upp dem på dörren. Dom måste snart vara 75 år gamla. Skrållan och jag var ute på promenad, och hamnade hos vännen B (det är inte första gången) Köpte några stickers för att dekorera ljus. (hon har webbaffären Carpe Diem se länk till höger" bitsblogg")



Visst är dom söta att sätta på ljus el.  på något annat. Kaffedax....../Ann-Louise

Bokstäver och Annat


Bara lite enkelt pyssel, så här en måndagsförmiddag.
Hjärtat gjorde jag faktiskt framför tv:n i går kväll. 
Mutade "lilleman"att jag ville ha hjälp att bära ner min gamla dörr, som vi bar upp innan jul.Tyckte att den gjorde sig bättre i matsalen. Dörren såg så tom ut att jag gjorde ett litet hjärta att dekorera med. Nu är det mycket saker i matsalen, så det blir nog inga mer pyssel i detta
 rum!!!!!!!!!

Lite bokstäver är ju aldrig fel. Ritade ut på frigolit(jösses vad det skräpade)Skar sedan med en kniv och sprayade med svart och zink färg. Det fick bli som det blev, det var ju ett försök att använda frigolit.Kul att pröva iallafall.
Hittade lite smått och gott i gömmorna här hemma som man kanske ska måla så småningom,bla ett par små jalusier och en skärmdelare som jag haft utomhus. Såg att katten hade vässat sina klor på den, men det går väl slipa bort. Det finns en hel del när man kikar runt i alla förråd. 

Det värsta(eller bästa) är ju att man måste ändra om här hemma när man får sina ryck.(tur att man kan fjäska för "lilleman") Fick ju flytta runt min stege som jag gjorde häromdagen, för att få plats med dörren(tänk vilka problem man har!!!!!!!!!!!!!)

Må Gott/Ann-Louise

Sessan

Sessan
Våran pussgurka