söndag 2 augusti 2009

Skepp O`hoj


Nu har vi kommit hem från våran båtsemester, i 3 veckor var vi ute. Färden gick igenom underbara skärgårdar St.Annas och Gryts skärgård. Så mycket att titta på, flera tusen öar, kobbar och skär   Vi har slussat från Motala ner till Mem, sen bar det ut på havet mot Öland.
Vi hade ganska bra väder fick inte så mycket regn på oss. Däremot så blåste det väldigt mycket. Vi blev inblåsta i Sandvik på Öland i 2 dygn.  
Här är ett kort på Jungfrusund, man åker så nära så man ser vad de har i fönstret. Tur att vi höll oss till farleden inne i skärgården, ibland trodde man inte att båten kom emellan alla stenar.
Ibland besökte vi olika hamnar tex Gryts Varv som låg så vackert i solnedgången.
Här har vi ankrat för natten i en naturhamn vid Harstena(en gammal sälfångarö, endast ca 10 personer bor där permanent) tur att vi har våran lille jolle så vi kan ro in till land. Vi promenerade omkring på ön som är så vacker med små röda stugor. Besökte öns bageri , för att köpa vaniljbullar, tittade på deras lilla sötvattenssjö med röda näckrosor, tog en fika och bara hade det skönt.


Det var en väldig trafik av olika båtar, vad säjs om denna skönhet? Stort skepp från Holland.
När man är på Göta Kanal så glider man fram i 5 knop (lika för alla) Naturen är ju storslagen, vackra hus kantar kanalen och man tar det som det kommer. För det kommer vill jag lova........alla slussar som man måste ta sej upp eller ner i. Tiden går fort, så nu får vi planera vad vi styr kosan med Queen Anne nästa år. Kanske blir det Vättern runt.


Simma lugnt.


Inga kommentarer:

Sessan

Sessan
Våran pussgurka