tisdag 2 augusti 2011

Göta Kanal med Queen Anne

Tänk att få bo så här, mitt inne i en stad. Jag kan tänka mej detta...lägga till med båten vid sin brygga och gå direkt in i sin lägenhet. Detta är Karlstad, en av de städer vi besökte på våran kanal resa.
Vackra vyer var vi än befann oss..här är en av slussarna.
Vi har cyklarna med oss på båten så vi kan utforska de ställen vi kommer till. Här är en del av kanalen som är avstängd . Denna del är väldigt smal så man har byggt en ny kanal en bit ifrån. På den lilla ön mellan kanalerna finns Bautastenen.
Här får man hålla tungan rätt i mun...kanalen fortsätter ut i sjön Viken, här i början ser man den gamla stenkanten med pållare på. Det gäller att följa denna del som är anpassad för båtarna annars kan man gå på grund. (det händer att en del får grundkänning)
Vilken natur, såg en del stora fåglar man kan också se simmande älgar. Här ser ni stenkanten som vi följer...kortet är tagit från båten , så vi är ganska nära.
Lägger till ibland för att äta eller för att sova över. Detta är Karlsborg.
Fick för mej att jag skulle pynta lite i båten, tog cykeln upp till Hem och Hobby i Hjo. Där finns nästan allt jag behövde och lite till. (att jag inte har tänkt på denna hylla i sovkojen tidigare)
När vi skulle till Kristinehamn fick vi åka i deras skärgård in till staden. Helt otroligt vacker och vilka hus!!!!!!!!!Gästhamnen var ända inne i stan, perfekt gångavstånd. Att vi skulle till Kristinehamn berodde på att jag ville besöka Lev Vackert som låg i skärgården. Tog våra cyklar och trampade i väg. Så vackert och inspirerande. Fiket två tanter var hur charmigt som helst med massor av hembakt. Jag fick med mej en söt gammelrosa tunika (Love Forever) därifrån.
Kunde inte motstå dessa två figurer på Hem och Hobby. De står nu på våran båttoa.
En liten avslutning...dagens ...Noa Noa topp.....underklänning och klänning från Cream samt en liten virkad brosch av mej.

Inga kommentarer:

Sessan

Sessan
Våran pussgurka