torsdag 5 augusti 2010

Ett långt inlägg

Mina" lammöron" har vuxit ordentligt, så nu är det bara till att skapa. Nu fick det bli en lampskärm som är mjuk och len av alla små blad.
Mannen har gjutet ett nytt golv i bersån, och det blev en slatt betong över , inget får ju gå till spillo så fram med fat och plastbyttor. Resultatet ser ni, en trädgårdsdekoration.
Vi håller på att sätta upp en planteringshörna åt mej, har varit på återvinningen och köpt en diskbänk. Det är väldigt trevligt att stå där och skapa med blommor, istället för att va överallt med jord och vatten. När bänken är färdigmonterad med hyllor och pynt ska jag visa hur det blev.

Smideskronan som jag har pyntat med mossa och växter köpte jag på våran lilla resa igår, "Lär känna din hembygd"heter nu våra små utflykter. Jag har till och med en kartläsare i min röda lilla bil, Fru B heter hon. Fru B var väldigt intresserad av landsbygden igår, och jag är inte motsträvig jag tycker också om kossor, dyngestackar och traktorer(tror dom hade lösdrift på sina kor på ett ställe som vi åkte förbi) bara det att få se allt på så nära håll......det får man med Fru B som kartläsare.
Kunde inte låta bli att göra en till blomsterdekoration.
Cyklamen har älskat regnet, lät min övervintrade cyklamen vara ute, och den har blivit dubbelt så stor och blommar för fullt
En vacker vit lilja har slagit ut.
Palettbladen som jag har drivit upp själv, blommar i alla möjliga färger.
Lite sommar i matsalen
Nu börjar det likna något i matkällaren/vinkällaren . Inte för det är så mycket vin det är mer sylt,marmelad och saft.

Hittat många roliga recept på nätet bla päronmarmelad med chili och saffran, citrusmarmelad med whiskey, persikomarmelad med mynta,äppelchutney med apelsin kanel och rosmarin, jag har några kvar att göra. Väldigt bra gå-bort-presenter.
Här är hon min egen Fru B kartläserskan. Vi intog en fika paus med goda mackor och fudgekaka samt hemmagjord lemonade som Fru B hade med sej. Man måste få i sej lite energi innan rallyt går. Det var lite tantvarning i går när vi besökte pelargonmuseet i Bodafors av alla ställen men som vi säger ......lär känna din hembygd så vi tog tjuren vid hornen och promenerade in bland alla pelargoner......ja jag köpte två sticklingar en väldigt ovanlig som inte finns att köpa än nämligen en GUL pelargon och en mörkvinröd ...... så det så.

Köpte en ful gunghäst som jag ska piffa upp lite, men dom bilderna kommer en annan dag.

God natt.

2 kommentarer:

Bittan sa...

Tack för igår.
Idag har T hämtat den nya GPS:n , fattar inte varför jag inte ska läsa kartan imorgon :-)

Ha en mysig helg
Kram B

Cathrin sa...

Härliga bilder du bjuder på:)
Jo i morgon söndag är det Alboga kvarndag med början kl 10.
Jag ska vamed, med lite grejjer.
Tyvärr verkar det inte som om vädret vill bjuda på sin bästa sida:(
Ha en go dag kram Cathrin

Sessan

Sessan
Våran pussgurka