måndag 25 maj 2009

Trädgård o lite annatEfter en härlig båt utflykt till Visingsö i helgen så är det måndag igen. Jag är ledig och har tagit mej i kragen, för att rensa i rabatterna. Fick några kvistar av doft Olvon av en jobbarkompis som har sommarhus på Visingsö. Denna buske var otroligt vacker med sina stora vita doftande bollar. Ska kolla om Nyströms handelsträdgård har den.
Tog lite bilder på blommor som har slagit ut i trädgården. Denna tiden är det mysigt med trädgård, att få sitta i bersån och dricka kaffe. Bersån!!!!!!! detta hurve med blad måste ansas, så jag började forma till bersån med el -häcksax, men mina armar orkade inte forma hela bersån så nu får gubben ta över. Ska ta några bilder och visa , när det är färdigt.Plockade in en av våra fönsterjalusier som vi hade i uthuset, nu fick den bli en dekorationssak i matsalen.

Passade på att ta några försommarbilder på våran baksida av husen. Syrener och plommon, körsbär och persikoträdet blommar för fullt.

I stenmuren börjar det också att växa till sej, men jag behöver fylla i med lite växter på en del ställen. 

Gjorde en stege som mina rosor kan luta sej mot av gamla hässje stakar. 
Avslutar idag med en stor bukett syrener som jag har satt i en gammal "vattenkokare"


(nu är kryddstället vitt som jag köpte på loppis) 

1 kommentar:

Bittan sa...

oj va mycke fina foton :-) hur lyckas du med persikor ?? här i "sibirien" Mer saker har hänt som påverkar vår framtid...jag berättar när vi ses . ha de så bra kram Bittan

Sessan

Sessan
Våran pussgurka