onsdag 26 maj 2010

Mellan Hägg och Syren

Vad gör man då? Jo då putsar man lite silver, bakar rabarberpaj och virkar rosor till min roskudde.


Tittade in på en ny loppis, fick se lite gammalt silver som jag tycker är vackert och vips kom jag ut med ca 6-8 kg silver. Jag fick ett bra pris på alltsammans så jag slog till, är det någon som behöver lite skedar ?

15 st kaffeskedar hälften i sina plastpåsar tycker jag var ett kap, jag vet hur mycket barnens kaffeskedar kostade när mamma köpte till dom och det var några år sedan. Ute i trädgården har det kommit igång, tog in lite rabarber och gjorde en paj.
Håller på att virka lite blommor till min kudde, bra tidsfördriv när man sitter framför tv. I morgon blir det till att plantera växter, ska bara jobba först.

En gammal skolkamrat ringde ikväll, och ville att vi skulle träffas, gu va kul det är ju" bara" 30år sedan vi gick ut gymnasiet. Förra veckan ringde en annan skolkompis från vuxengymnasiet och vi ska träffas nästa vecka, vi gick ut 1999 det ska också bli trevligt.


(Såg en flygande gök som kokoade, tror inte jag har sett det förut)

fredag 21 maj 2010

Vatten vatten bara lite vatten.........

På tal om vatten, så tycker vi det är trevligt att vattnet är där det ska vara, nämligen i sjön. I går kväll öste det ner där vi bor. Våran lilla väg ner till uthuset ligger hos grannen. Det är smutsigt överallt där vattnet har dragit fram.

Eftersom vi har båt så ska ju den dekoreras med lite hemtrevliga saker.


Passade på att göra om en gammal tavla. Att båten heter Queen Anne går väl inte att ta miste på.
Här kommer det en bild på det som en gång var en liten väg ner till uthuset. Det blir till att skyffla upp allt och bära tillbaks det. Tänk va vatten kan ställa till med.
Jobbade i detta väder i natt, kör ju runt i kommunen. När jag åkte hem inatt var det väldigt dimmigt så jag fick stanna på vägen hem för att se var vägen tog vägen. Det var stora stenar och enorma vattensamlingar på vägen, inte trevligt alls.

Men nu skiner solen, ska iväg till båten ikväll.


Ha de/



tisdag 11 maj 2010

Under solen

Under solen satt jag en liten stund och virkade, lite dekoration till glasburkar (här ska allt pyntas). Ska fylla den ena burken med lakritsbåtar(det tar väl snart slut, vi har möss här hemma, de äter allt!!!!!)
Gjorde ett litet minne av vårat silverbröllop, nämligen en tavla. Kortet togs av reseledaren när vi var i Peking. Har använt ett tårtpapper under kortet, sen är det band och blommor i en salig blandning.

På fredag bär det av till Göteborg med jobbarkompisarna. Vi tar tåget ner på morgonen. Ska se Magnus Ugglas revy på Rondo, ska bli så najs.

Nu bär det iväg till jobbet.

lördag 8 maj 2010

Regniga lördag

När det regnar är det skönt att ha tak över huvudet, så jag gjorde små fågelhus.
Det blev en liten by av hus. Det är sånt man kan göra när det regnar. Har inte gjort något vettigt idag, bara sådant som är nyttigt för själen, alltså har jag pysslat hela dagen............
Skrållan fick sej en varm dusch, hon hatar regnväder vägrar att gå promenad. Det fick bli spa-behandling på henne. Här sitter hon nybadad.
Cementblandning blev det härom dagen, lite smått och gott. Gjorde för mycket cement så det blev en del hjärtan, stjärnor och bokstäver.
Cementfat med spetsmönster och änglar, kul att göra blir säkert något mer fat.

En nydekorerad krans med linnetags och kaffekoppar.
Det är dom här som hänger i kransen, provade min nya stämpel på papperstags och satte ihop dom med linnet plus lite spets och pärlor.
Miniväska med lite av varje på.

På min hylla en liten samling av saker.

I morgon är det full fart, svärfar fyller 80-år. Det är många som fyller nu, hade kalas igår för två av våra pojkar den yngste 19 år och den äldste 26. Nästa månad fyller mellanpojken 24 sen är det studentfirande puhhhhhhhhhhhhh.

Sessan

Sessan
Våran pussgurka