onsdag 30 december 2009

Bättre bild

Nu har jag fotat i dagsljus, blev något bättre. Tycker att det funkar bra med gummimattor som insynsskydd.
Tog en bild till för säkerhetsskull.
Har fått fina julkort av vännerna B och A. Korten pryder fönsterhyllan så fint,( tack så mycket )
Nu måste jag fortsätta att förbereda till nyårsafton, ska städa av lite(tur det kommer folk ibland så man får hyfsa till huset). Sen bär det av till jobbet, slutar 02.00.

tisdag 29 december 2009

Tiden går........

Snart är det dax att fira in det nya året, med goda vänner och god mat. Vi ska fira med 1 par som vi känner sen länge, och 2 nya par som vi bara har träffat 2-3 gånger. Det ska bli väldigt trevligt att träffas över en bit mat (här blir det oxfile)
Har fått börja förbereda så smått, jag jobbar in i det sista. Gjorde en fudge tårta som vi ska ha på nyårsafton, samtidigt som jag bytte lite i köksfönstret.
Ursäkta den dåliga bildkvaliten, tagits på kvällstid, Detta är en.........dörrmatta i gummi, tycker att mönstret är väldigt snyggt och så ser den ut att vara i järn. Mannen i huset undrade vad jag skulle ha 3 st till??????Jo jag fick en galen ide....nämligen som insynsskydd i köksfönstret. Passade perfekt emellan glasen.
Jag ska ta en ny bild i morgon, för här ser man inte hur det blev, men jag är supernöjd.

Ha de

söndag 20 december 2009

Min lilla gran..........

.....du är så fin du luktar änna terpentin tralla la tralla la la. Nu är hon på plats, granen alltså. Klädd i svart och vitt, mest vitt står hon och lyser upp .-.....för nu är det jul hos mej.
När jag kom hem från hundpromenaden igår kväll,så står det något och lyser på trappan!!!!!!! Tomten har varit här, tänk att jag varit så snäll???? Jag visste att tomten bor i Taberg. Kompisarna hade varit över med en julklapp. Jag tackar och bugar. En jullåda med blomma,choklad,skumtomtar,ljusslinga och polkagriskäpp. Vackert dekorerad i celofan. Tänk att det bor så trevligt folk i Taberg


fredag 18 december 2009

I väntan på tomten

Var ute på promenad med vovven, i ett kallt vinterlandskap men va vackert. Tog med mej lite granris hem och band två kransar. Tyckte att de höga pardörrarna in till vardagsrummet behövde piffs upp lite grann.
Som vanligt har jag tomtar på loftet, här i en symaskinslåda.
Lite pyssel i en gren.
Några dekorations hjärtan och stjärnor, betong som blev över när mannen putsade väggar i källaren( det gäller att hålla sej framme)

Ikväll ska vi på kalas, nämligen 18års-kalas. Det ska bli så skönt att få ta av sej termobyxorna, och svida om till klänning o bling-bling.


onsdag 16 december 2009

Lugnet före stormen..........

Här har det varit lugnt, jag har inte pysslat så mycket. Måste vänta in fantasin. Har bakat de årliga struvorna, måste gömma dessa god saker någonstans så de inte försvinner innan julafton.
Tvingade mej själv till att baka lite pepparkakor, det är ju vansinnigt gott till kaffet, eller med mögelost på eller till glöggen ja när som helst. Doften när man bakar är ljuvlig. Har gjort lite julgodis, det ska bli mer på söndag då mellangrabben kommer hem för att baka.
Julen är räddad, snapsen är silad och klar. En med smak av citron och mynta, den andra med kryddig julsmak. 

Nu ska jag jobba igen . Ha de/

fredag 11 december 2009

Tomten har landat

Nu har han kommit till vårat hus....tomten alltså. Små nissarna är också med. Det blir inga små tomtar i år. Vi får inte plats om allt ska fram. Så det får räcka med detta gänget.
Jag har en trött nisse som jag sydde för några år sedan, han hänger alltid med.

Nu blir det inget mer idag för jag går på mitt helgarbete.


lördag 5 december 2009

Sovmorgon........

Idag blev det sovmorgon....underbart. Gick en långpromenad med vovven, i det disiga vädret men det var skönt ändå. Mellangrabben kom på ett litet besök, fick hjälpa honom med lite maskeradkläder. Han ska vara pirat, så vi fixade med en peruk som han hade köpt, lite pärlor och fjädrar klippning och flätor så blev det riktigt bra.
Dagen går ju så fort när man sover länge, så det var bara att sätta igång med middagen raggmunkar och fläsk var dagens meny. Lite pyssel blev färdigt, julburken och ett vintagesmycke
Eftermiddagen har jag vikt åt brödbak,tekakor och frukt o nötbröd blev det.


Nu är det dags att smaka av tekakorna.

Sessan

Sessan
Våran pussgurka